IKEA otkrila recept za švedske mesne okruglice

Written by on 21/04/2020

IKEA u Velikoj Britaniji i Irskoj su odlučili svima odati kako doma pripremiti njihove poznate švedske mesne okruglice, s obzirom da su sve trgovine zatvorene zbog epidemije.

„Znamo da nekim ljudima možda nedostaju naše mesne okruglice, zbog čega objavljujemo recept koji, koristeći lako dostupne sastojke, može pomoći onima koji traže inspiraciju u kuhinji“, rekla je Lorena Lourido, menadžerica IKEA UK i Irske. “Boravak u kući može biti težak, ali želimo pomoći da svakome bude malo lakši i ugodniji. Dobar tek ili, smaklig måltid, kako mi kažemo u Švedskoj!”

Uz recept, IKEA je izdala ilustriranu karticu recepta, ispisanu u stilu svojih uputa za montažu. Ako ne jedete meso, ne brinite. IKEA je već otkrila i recept za svoje vegetarijanske “mesne okruglice”.

Recept:

Sastojci za mesne kuglice

Za 16 – 20 komada

500 grama mljevene govedine
250 grama mljevene svinjetine
1 luk, sitno sjeckani
1 češanj češnjaka (zdrobljenog ili mljevenog)
100 grama krušnih mrvica
1 jaje
5 žlica punomasnog mlijeka
Sol i papar po ukusu

Sastojci za švedski krem ​​umak

Malo ulja
40 grama maslaca
40 grama brašna
150 mililitara povrtnog temeljca
150 mililitara goveđeg temeljca
150 mililitara vrhnja (visoke masti)
2 žličice sojinog umaka
1 žličica Dijon senfa

Upute:

1. Kombinirajte govedinu i svinjetinu te temeljito promiješajte. Dodajte sitno sjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, jaje i promiješajte. Dodajte mlijeko i dobro začinite soli i paprom.

2. Smjesu oblikujte u male kuglice. Stavite na čisti tanjur, poklopite i čuvajte u hladnjaku 2 sata (kako biste im pomogli da zadrže oblik tijekom kuhanja).

3. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Kad je vruće, lagano dodajte mesne okruglice i pecite dok ne posmeđe sa svih strana.

4. Kuglice pokrijte i stavite u pećnicu na 165 °C na još 30 minuta.

5. Započnite s pravljenjem umaka: u tavi rastopite maslac. Umutite brašno i nastavite kuhati, neprestano miješajući, dvije minute. Dodajte povrtni i goveđi temeljac i nastavite miješati. Dodajte vrhnje, 2 žličice sojinog umaka i 1 žličicu Dijon senfa. Nastavite miješati na laganoj vatri dok se umak zgusne.

6. Kad ste spremni za jelo, poslužite s krumpirom. Uživajte!


Current track

Title

Artist