“SOS” – Nova stvar s poshumnog albuma Aviciia

Written by on 12/04/2019

Prošlog tjedna roditelji prerano preminulog Tima Berglinga – Aviciija, potvrdili su objavu njegova posthumnog albuma. Simboličnog naslova ‘Tim’, bit će objavljen 6. lipnja, a kao prvi singl predstavljena je pjesma ‘SOS’ ft. Aloe Blacc, dostupna u radijskom eteru i putem digitalnih glazbenih platformi.

Među osobnim bilješkama koje su pronađene nakon njegove smrti, otkriveno je kako je Tim jako želio na novim pjesmama ponovno surađivati s Aloe Blaccom, suradnikom na globalnom hit-singlu ‘Wake Me Up’, stoga ne čudi kako je upravo on otpjevao Aviciijevu prvu posthumno predstavljenu pjesmu ‘SOS’.

‘Osjećao sam kako je SOS ona vrsta pjesme koja je ispred svog vremena’, otkriva Aloe Blacc i nastavlja: ‘Očito je kako je tekst pjesme posvetio svojim unutarnjim borbama i smatram da je iznimno važno ozbiljno pristupiti ovoj temi; ljudima treba pružiti podršku da izgovore ‘Treba mi pomoć”.

U trenutku kada nas je Tim napustio, 20. travnja 2018. godine, veliki dio njegove nove glazbe bio je gotovo pa dovršen. O tome govori i njegov bliski suradnik Kristoffer Fogelmark: ‘Dovršiti ove pjesme bilo je iznimno teško. Nisam mogao pričati o tome, ali cilj je bio jasan – sve se svodilo na završni korak dovršavanja Timove vizije’.

Aviciijev stalni suradnik bio je i Albin Nedler, koji je posljednjih 10 mjeseci proveo s Kristofferom u studiju, kako bi finalno oblikovali Timove ideje i pjesme. ‘Imao je potpuno drugačiji način sviranja klavijatura. Njegovi prsti su ponekad znali udariti neobičnu kombinaciju tipki, što je kreiralo njegov specifičan zvuk. Mogu reći da su njegovi glazbeni otisci po čitavoj ‘SOS’ pjesmi’ otkrio je Nedler.

Pjesmu prati i video, sastavljen od emotivnih citata i poruka koje su njegovi fanovi podijelili putem Avicii.com, nakon tog tužnog dana 20. travnja 2018. godine ‘Ovaj video je naš način da vam kažemo ‘hvala’ za svu vašu ljubav i podršku’ stoji u poruci u opisu videa, koju potpisuje Tim Avicii


Current track

Title

Artist