dj

"Ona s kratkom kosom što se stalno smije"... e ta sam! Iako nisam neka matematičarka, mogu slobodno reći da sam valjda 95% svog života nasmijana... Ne zato što se trudim, nego je to jednostavno tako...i kažu mi da je tako bilo otkako sam se rodila. Rođeni veseljak! Ako me vidite jako ozbiljnu sigurno nešto ne štima, ali srećom to su "rijetki petki". Nisam baš neki planer u životu, više se volim prepustiti i živjeti u trenutku, nego planirati previše unaprijed jer vjerujem da na kraju uvijek sve bude baš onako kako je trebalo biti. I radio mi se "dogodio" upravo tako spontano i neplanski. I eto nas...sretni smo zajedno već 6-7 godina i nadam se barem još duplo! Družimo se vikendima...taman kad oni koji duže spavaju kreću na plac, a ranoranioci kreću s kuhanjem ručka...pa sve dok taj ručak i ne poklopate! Uživamo zajedno u odličnoj mjuzi, zanimljivostima, bez teških tema i dugih priča (ipak je vikend), uz puno pozitive i smijeha. I da, sorry ako se koji put ne mogu prestati smijati...jače je od mene!

Znatiželjna, zaigrana, uvijek na sto strana i 10 izvanškolskih aktivnosti, već 1993. sam se odlučila prijaviti na audiciju za voditelje Malog Velikog svijeta. Te godine su mi rekli da sam premalena i da se vratim kad još malo narastem. Narasla nisam puno, ali sam se vratila i ovaj put uspjela i tako je 1995. počela moja veza s HRT-om. Tijekom godina radila sam na raznim emisijama dječjeg, mozaičnog, zabavnog pa čak i sportskog programa, kad sam se javljala s nogometnog Eura 2008. Baš ta godina bila je prepuna događaja; diplomirala sam na FPZG-u, vodila s Tamarom Doru, a onda su nas pozvali i da, tako, u tandemu, dođemo na razgovor za "novi radio koji bi trebao uskoro početi s emitiranjem". Nismo imale pojma što nas čeka, sjećam se da smo zvučale grozno, pohvatati sve te nove pojmove i gumbe bilo nam je teško, ali bile smo zajedno i bilo nam je zabavno. U vikendu na Anteni, u koji su nas smjestili, bilo je i plakanja od smijeha i suza zbog grešaka i prekinutog programa zbog smijeha, imale smo i producenta koji je sad gradonačelnik (ne Bandića!) i jednu psovku pobjeglu u eter pa čak i jednu (jedinu!) svađu... S Antenom sam skočila s padobranom, igrala paintball protiv slušateljica, veslala, trčala, letjela avionom iznad Zagreba, pjevala i puno, puno se smijala i nakon punih 10 godina, mogu reći da je i dalje zabavno. Iako su mi uzeli Tamaru. Jer zašto bih inače, usprkos brojnim besanim noćima (zašto se sve slavi petkom i subotom?!), uredno ustajala vikendom i prije zore kako bismo zajedno proveli jutro od 7 do 11h?

Još uvijek sam na faksu (ne zadugo!), često mi se petlja jezik, malo sam hejter ali ipak tu i tamo mogu imati razumijevanja i biti tolerantna. Full se uživim u priču i stalno lamatam rukama... Volim raditi na radiju jer je radio najneiskvareniji medij, blizak je sa svojom publikom i jednostavan, a i nitko ne vidi da se nisam našminkala.

'Bok! Ja sam Saša i slušamo se svakim radnim danom od 13 do 17!' Tako otprilike ide moja najava na Anteni i tako otprilike jest! Imam čast kratiti vam vrijeme na poslu i na putu doma. Zajedno smo kolege i roditelji i frendovi i zafrkanti, zato kojim god se alatom služite za plaću dobrodošli ste slušati i javljati mi se. Moj mikrofon čeka.... kaj se mene tiče možemo i pjevat!

Moja najdugovječnija i najuspješnija veza je ona s radijem. Zaljubila sam se u njega još kao djevojčica. Kasnije se pokazalo kako ni on nije ravnodušan. Naš je odnos ponekad lepršav, ponekad izazovan, ali nikad ravnodušan i površan. Iako sam završila Veterinu pokazalo se da mi bijela kuta nije suđena. Za mikrofonom sam već dovoljno dugo da neki od vas moj glas slušaju cijeli život. Nadam se bar još jednom naraštaju. Nisam od polovičnih osjećaja. Obožavam životinje, prije svega moju kavalirku Lolu, putovanja, prirodu, glazbu, filmove, kazalište, kuhanje, enigmatiku i sve što je lijepo – izvana i iznutra. Ako mislite da se čovjek bolje upozna kroz ono što mu nije drago - slušajte me, sigurno ću i to nekad spomenuti. Jer kako kaže moja mama – ja bih i na lakat progovorila. Srećom pa sam to pretvorila u životni poziv koji me raduje iz dana u dan.

Uvijek sam za sebe govorila da sam jutarnji tip, a moji šefovi su to predoslovno shvatili pa sad svako jutro ustajem u 4:30 da bih vam od ranog jutra radila društvo. Obično na Anteni do 9 sati zadovoljim svoje potrebe za druženjem i pričanjem pa onda tamo negdje do popodneva vrijeme provodim šuteći. Idem po špeceraj, čistim kuću i šećem psa po šumi. Nikad ne spavam preko dana i sve više mi se čini da je to pogubna navika. Bore i ispijen izgled zbog manjka sna nisu mit.

"Dobro jutro Zagrebe ..." tako započinje moj dan. Iako sam prohodao s 9 mjeseci nisam završio na atletskoj stazi već na radiju. Možda zato jer nikada nitko nije morao iz mene izvlačiti riječ. I tako, već se duže vrijeme trudim biti vam suputnik u autu dok vozite na posao, sugovornik dok ispijate jutarnju kavu, pa čak i rame za plakanje ako ustreba. Jednom riječju frend. Jednom sam na vjenčanju istrgnuo pjevaču mikrofon iz ruke i ostalo je povijest... Mama mi je uvijek govorila da će me "koštat jezik", ali evo mama ja od toga sada živim.

Current track

Title

Artist