DUA LIPA, CHRIS MARTIN, 5SOS i niz glazbenika izveli kreativnu obradu Foo Fightersa

Written by on 24/04/2020

BBC Radio 1 skupio je veliku grupu glazbenika kako bi obradili klasičnu pjesmu Foo Fightersa iz 2003., “Times Like These”, za svoje prikupljanje donacija, The Big Night In. Iz svojih domova su nastupali Dua Lipa, 5 Seconds of Summer, Chris Martin, Ellie Goulding, Rita Ora, Rag ‘n’ Bone Man i niz drugih. Na izvedbu su se uključili i članovi Foo Fightersa, Dave Grohl i Taylor Hawkins.

Svih 23 glazbenika su svoje dijelove snimili iz domova, usred samoizolacije zbog virusa. “Naša je vizija bila stvoriti verziju” kod kuće” koristeći telefone, lonce, tave i akustične gitare kojima bi se odala počast briljantnosti i iskrenosti glazbenika i pjesme, a ne trikovima skupog studija za snimanje”, producent Fraser T. Smith je rekao Guardianu. “Pokušali smo ovaj singl učiniti na posve drugačiji način koji jedanas umjetnički relevantan. Tekst je posebno relevantan u ovo izazovno doba.”

BBC se udružio s Comic Reliefom za “Big Night In” kako bi “proslavio bitne ljude i pomogao pružiti podršku pogođenim u ovim teškim vremenima”. Donirani prihodi bit će podijeljeni između BBC fonda za djece i Comic Reliefa, a međunarodni doprinosi idu za Fond solidarnosti Svjetske zdravstvene organizacije.


Current track

Title

Artist