Hrvatima burek draži od čokolade
Written by Antena Zagreb on 06/04/2018
Već je poznato da su Hrvati poprilično visoko na ljestvici najdebljih u Europi. Agencija za hranu provela je prvo nacionalno istraživanje o prehrambenim navikama Hrvata kako bi otkrili što i i koliko volimo klopati.
Agenciju za hranu provela je veliko istraživanje o prehrambenim navikama Hrvata te otkrila da ugljikohidrata jedemo daleko više od preporučene doze. Na samom smo začelju Europske unije u konzumaciji ribe.
Naime, čak 53 posto dnevnog unosa kalorija prosječne građanke bazirano je na ugljikohidratima. Kod muškarca je broj nešto manji: radi se o 49 posto, a smatra se da bi je ta brojka trebala iznositi 30 posto.
Prosječni Hrvat ručak najčešće započinje juhom. Kada je u pitanju meso, najčešće se radi o svinjetini uz krumpir i salatu. Hrvatice pak najčešće jedu piletinu, a prilozi su uglavnom krumpir ili tjestenina. Proteine Hrvati unose uglavnom preko mesa, a riba se jede rijetko.
U prosjeku svaki muškarac popije jednu malu pivu dnevno dok žene svakih 7 dana.
Žene će prije posegnuti za čokoladom nego muškarci, ali im je jednima i drugima ispred čokolade Burek sa sirom