Imaš staro računalo? Doniraj ga!

Written by on 26/01/2021

Upoznajte ekipu koja popravlja stare kompjutere i donira ih klincima u potresno pogođenim područjima. Razgovarali smo s Ivom iz IT firme Ide3 koja stoji iza projekta.

”Kroz svakodnevni rad nailazimo na računalnu opremu koja se otpisuje, a mogla bi služiti nekome još godinama. I tu je javila ideja o Kompićima. Nama je cilj prikupljanje korištenih računala i IT opreme, osposobljavanje i doniranje onima koji si ju nisu u mogućnosti priuštiti” rekla nam je Iva.

Kompići su odlučili u ovom trenutku sve donacije usmjeriti na potresom pogođena područja kako bi barem na neki način olakšali školarcima povratak u školske klupe. ”Mi smo kontaktirali potresom pogođene škole i dobili smo točan popis opreme koja im treba. Dosad je to otprilike nekih 200 računala i tableta. Na našoj web stranici Ide3 je točan popis škola i što je kojoj školi potrebno”.


Dosada su prikupili više od stotinu računala, no prikupljaju i dalje. Ako želite sudjelovati u njihovoj humanitarnoj akciji možete im se javiti putem maila donacije@ide3.hr ili na broj telefona 01 647 4302 radnim danom od 8 do 17 sati.

Donirati se mogu računala, miševi, printeri, projektori i slično. Bitno je samo da oprema nije starija od 5 godina kako bi se mogla koristiti dugo vremena.


Current track

Title

Artist