Mandarine kod Kristine!

Written by on 04/10/2019

Gotovo su svi hrvatski mediji ovih dana pisali o Kristini koja ima štand s mandarinama u Zagrebu, točnije u Bestovju. Svi koji su kod štanda bili kažu kako je ova 20-godišnjakinja nevjerovatno ljubazna i simpatična. Drugim riječima, reklo bi se da ima pune ruke posla.

Osim što prodaje mandarine, njan je popularnost sada toliko velika da se mnogi žele i fotografirati s njom te izlaze iz automobila i stavaraju blagi prometni kolaps. Na Instagramu već ima više od 35 tisuća pratitelja koje redovno “časti” novim fotografijama na kojima pokazuje svoje obline.

Razlog zašto gužve nastaju baš kod ovog štanda sada je očigledan. Kristina tvrdi da dnevno proda više od 300 kila mandarina. Naravno gdje su gužve tu su i oni koji izvise i jednostavno ne stignu po svojih par kila. Među njima je upravo naš Luka, koji se ipak prekasno sjetio da će mandarinama liječiti bolesno grlo.

Tko nije bio, zakasnio je.

Inače, samo sto grama mandarine sadrži 46 kalorija, 0,3 g masnoće, 210 mg kalija, 33 mg kalcija, 11 mg magnezija i 30 mg vitamina C. Smanjuju rizik od raka, smanjuju holesterol, pomažu pri gubitku kilograma te naravno jačaju imunitet.

Budući da su mandarine pune vitamina C, one mogu dati i do 80% potrebnog dnevnog unosa ovog vitamina. Vitamin C u mandarinama je presudan u prevenciji prehlade i od vitalnog je značaja za pravilno funkcioniranje zdravog imunološkog sistema.

U grlu osjećam oštru bol…
Popio sam paracetamol…
Hej, potrebujem te,
moj vitamine C!
Al’ tebe nema i nema te!

Iskonzumir’o sam cvijetni med
pa poš’o autom u Podsused
I tražio sam štand
gdje ide cijeli grad,
al’ njega nema i nema ga!

“Gdje si, Kristina?!” – vičem na sav glas.
“Hajde, javi se načas!
Suza u mom oku je!”

“Daj mandarina, u njima je spas,
na put moram večeras!”
Ne ozdravim li, bit će smak,
ak’ ne spojim utorak!

Želim spojit’ utorak!


Current track

Title

Artist