Otvoreno glasovanje za tenisku kuću slavnih

Written by on 27/08/2018

Goran Ivanišević našao se na popisu kandidata za uvrštenje u Međunarodnu tenisku kuću slavnih za 2019. godinu, zajedno s Austrijancem Thomasom Musterom, Španjolcem Sergijem Bruguerom, Rusom Jevgenijem Kafelnjikovom, Šveđaninom Jonasom Bjorkmanom, Španjolkom Conchitom Martinez, Francuskinjom Mary Pierce i Kineskinjom Na Li.

“Igranje servis-volej stilom doveli su Hrvata Gorana Ivaniševića do velikih uspjeha na travnatim terenima Wimbledona, gdje je jednom zaustavljen u četvrtfinalu, dvaput u polufinalu i triput u finalu, prije nego što je 2001. osvojio naslov. Te godine je ljevoruki, veliki server, rangiran kao 125. tenisač svijeta dobio pozivnicu za turnir. Na svom čarobnom putu pobijedio je trojicu igrača koji su bili ili će postati svjetski broj 1, da bi u finalnom dvoboju u pet setova pobijedio Patricka Raftera. Ivanišević je nositelj dvije olimpijske medalje, osvojivši broncu u pojedinačnoj konkurenciji i u paru 1992.”, stoji u pojašnjenju Goranove kandidature za sljedeću klasu teniskih besmrtnika.

Goran Ivanišević će tako dobiti priliku postati prvim Hrvatom koji će se naći u odabranom društvu, zajedno s velikanima teniskog sporta.

U procesu glasovanja sudjeluju članovi Kuće slavnih i predstavnici medija širom svijeta, a da bi netko od kandidata i kandidatkinja bio uvršten, mora dobiti najmanje 75 posto od pristiglih glasova. Od ove godine u proces glasovanja bit će uvršteni i teniski zaljubljenici, koji će moći dati svoje glasove za nekog od kandidata putem interneta. Glasovanje “fanova” bit će otvoreno 27. kolovoza i trajat će do 7. listopada.

Za Gorana možete glasati na stranici Međunarodne teniske kuće slavnih.


Current track

Title

Artist