YouTube donosi besplatni filmski festival

Written by on 28/04/2020

Iako je kalendar filmskih festivala i dalje u zbrci, svi mogu sljedećeg mjeseca putem interneta provjeriti jednu virtualnu verziju festivala. Tribeca Enterprises i YouTube udružuju snage kako bi stvorili “We Are One: Global Film Festival”. Događaj će se odvijati tijekom 10 dana i privući će sadržaje s 20 svjetskih filmskih festivala, uključujući Cannes, Veneciju, Toronto i Sundance.

Međunarodni festival internetskog filma započet će na YouTubeu od 29. svibnja do 7. lipnja. Svi prikazi za publiku će biti besplatni. Potaknut će gledatelje kod kuće da doniraju za fond Svjetske zdravstvene organizacije, zajedno s lokalnim partnerima za pomoć u raznim dijelovima svijeta.

U ponudi su nam dugometražni filmovi, kratki filmovi, dokumentarni filmovi, glazba, komedije i razgovori. Filmski festivali koji su uključeni u projekt su Tribeca, Berlin, New York, San Sebastian, Karlovy Vary, London, Locarno, Guadalajaru, Macao, Jeruzalem, Mumbai, Marakeš, Sarajevo, Sydney, Tokio i Annecy animation fest.

Tribeca, čiji je suosnivač i Robert De Niro, bio je jedan od prvih filmskih festivala koji je 2010. godine proširio svoje kategorije i uključio internetsku komponentu za osam naslova. Nažalost, događaj sa sjedištem u New Yorku odgođen je zbog pandemije koronavirusa.


Current track

Title

Artist