Burning Man otkazan, zamjeniti će ga virtualni festival

Written by on 14/04/2020

Jedan od najpoznatijih i najvećih glazbenih festivala, Burning Man, je objavio da je festival za 2020., zakazan za 30. kolovoza do 7. rujna u pustinji Nevada, otkazan zbog pandemije koronavirusa.

“Nakon puno slušanja, rasprava i pažljivog razmatranja, donijeli smo tešku odluku da ne izgradimo Black Rock City 2020. S obzirom na tešku stvarnost COVID-19, jednog od najvećih globalnih izazova našeg života, vjerujemo da je ovo ispravna stvar”, objavili su organizatori. “Da, tužni smo. Znamo da ste i vi. U 2020. godini potrebna nam je ljudska povezanost i bliskost više nego ikad prije. Ali javno zdravlje i dobrobit naših sudionika, osoblja i susjeda u Nevadi naši su najveći prioriteti.”

Nakon otkazivanja pustinjskog festivala i u skladu s planiranom temom „Multiverse“ organizatori će umjesto toga postaviti “Virtual Black Black Rock 2020″: „Nismo sigurni kako će to isptasti; vjerojatno će biti neuredno i nespretno s pogreškama. Ali će također biti zanimljivo, povezano i zabavno”

Glavna prodaja užaznica Burning Man 2020. odgođena je u ožujku nakon što je epidemija COVID-19 progutala Ameriku. Međutim, neki su polaznici kupili ranije ulaznice,a organizatori su obećali da će vratiti te ulaznice, ali su također potaknuli fanove da doniraju za projekt Burning Man u nastojanju da se festival održi iduće godine.

Burning Man je zadnji događaj koji je otkazao svoje planove za 2020. godinu, pridružio se Glastonburyju, SXSW-u i Ultra Music Festivalu. Ostali glazbeni festivali, poput Coachella, Bonnarooa i New Orleans Jazz Festa, odgodili su svoje festivale do jeseni s nadom da će pandemija do tada oslabiti.


Current track

Title

Artist