Glazbenici od sada mogu skupljati donacije preko Spotifyja

Written by on 22/04/2020

Glazbenici na Spotifyu od sada mogu koristiti svoje profile na platformi kako bi prikupili novac od obožavatelja – bilo da žele pomoći sebi, svom bendu i ekipi usred pandemije koronavirusa ili za dobrotvorne svrhe po svom izboru.

Nova značajka, nazvana “Artist Fundraising Pick”, slična je “Aritist’s Pick”, što omogućava korisnicima Spotifyja da odaberu bilo koju pjesmu koju će istaknuti na svom profilu. Sada se umjetnici također mogu izravno povezati s bilo kojim prikupljanjem sredstava (sve dok se to uklapa u sigurnosne politike Spotifyja) ili dodati vezu na svoj Cash App, GoFundMe ili PayPal.me račun.

“Ovo je nevjerojatno teško vrijeme za mnoge korisnike Spotifyja i ljude širom svijeta – a u ovom trenutku postoje mnogi vrijedni razlozi za podršku”, napisao je Spotify u objavi na blogu. “Ovom značajkom jednostavno se nadamo da ćemo omogućiti onima koji imaju interes i sredstva da podrže umjetnike u ovo vrijeme, te da stvorimo još jednu priliku našim partnerima da nađu financijsku potporu koja im je potrebna za nastavak rada u glazbi.”

Značajka dolazi nakon Spotifyjevog projekta “COVID-19 Music Relief” kroz koji streaming servis prati donacije određenim dobrotvornim udrugama i donira jednako toliko, do ukupnog iznosa od 10 milijuna dolara. Spotify je također dao doprinose Fondu za pomoć MusiCaresa za glazbene profesionalce koji su bez posla zbog virusa, Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti i Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.


Current track

Title

Artist