Kako Zagrepčani koriste svoje balkone?

Written by on 06/06/2018

Ekipa Jutarnjeg Showa Antene Zagreb provjerila je stanje privatnih gradskih balkona. Točnije, Tamaru i Sašu zanimalo je kako zagrepčani uređuju te svoje male privatne oaze na otvorenom, posebice sada pred ovu ljetnu sezonu.

Nekako bi se dalo zaključiti kako postoje četiri vrste stanara; oni koji na svom balkonu uživaju popiti jutarnju kavicu, oni koji od balkona naprave botanički vrt ili mali povrtnjak, ekipa koja uspije od tog malog prostora složiti skladište ili pak oni kojima balkon potpuno zjapi prazan.

Slušatelji su se odmah javili na besplatni 0800 8970 i pohvalili svojim uređenim balkonima. Tako je slušateljica Ksenija javila kako ona svoju terasu svakog proljeća lijepo uredi. “Imam velike drvene klupe, cvijeće ali ne koristim je onoliko koliko bih ju, na žalost, voljela koristiti.

Luka se pak pohvalio; “Balkon je prostor za popiti kavu i uživati u prvim zrakama sunca. Jedan gleda na istočnu stranu, a drugi na zapadnu, tako da mogu uživati u jutarnjim zrakama ali i onim kasno-večernjim.

Zvjezdani iz Dubrave nije baš bajno; “Imam nešto što se zove balkon od 1,5 kvadratnoga metra. S obzirom da imamo “dobrog” predstavnika stanara koji balkone uopće ne želi obnavljati, ja na svom imam posađen paradajz.

Tamara i Saša slušatelje su pitali, kakva im je općenito zagrebačka slika uređenja balkona? Primjećuju li više one natrpane ili ipak one ljepše uređene?

Tu su mišljenja bila podijeljena, pa je tako Ksenija istaknula svog susjeda koji je od svog balkona napravio malo “smetlište”, dok je druga slušateljica javila kako smatra da su balkoni u gradu uglavnom potpuno neiskorišten prostor.


Current track

Title

Artist