Lizzo pod protutužbom

Written by on 02/03/2020

Trojica autora su podigla protutužbu protiv pjevačice Lizzo, kojom žele potvrditi da su sudjelovali u pisanju njenog velikog hita „Truth Hurts” i da nisu dobili zasluge.

Braća Justin i Jeremiah Raisen, te Justin „Yves” Rothman tvrde da je „Truth Hurts” nastao iz njihovog rada s Lizzo na pjesmi „Healthy”. Tvrde da „Healthy” ima elemente koji su kasnije iskorišteni u „Truth Hurts”, uključujući prepoznatljivi stih „I just took a DNA test, turns out I’m 100 percent that bitch”.

Autori su prvo izrazili tvrdnju prošlu jesen, na društvenim mrežama. Lizzo je njihove tvrdnje odbila i zatim započela tužbu protiv njih, u nadi da će dobiti službenu presudu da nemaju zasluge za pjesmu. Protutužba braće Raisen i Rothmana tvrdi da Lizzo nikad ne bi dobila Grammy bez njihovih doprinosa pisanju teksta i produciranju glazbe.

Osim teksta iz „Healthy”, tvrde da je glazba toliko slična, da se tekst iz „Truth Hurts” može pustiti preko „Healthy” i da su posve ritmički usklađeni. Također tvrde da je Lizzo u pozivu sa Justinom Raisenom priznala da „Truth Hurts” sadrži elmente „Healthy” i rekla da ne želi s njima podjeliti niti jedan dio pjesme.


Current track

Title

Artist