Novi hit – #TvrdiChallenge

Written by on 05/02/2020

Internet je rodno mjesto mnogih foto izazova koji se zadnjih par godina rapidno izmjenjuju jedan za drugim. Sjetimo se samo #10YearChallenge-a gdje smo besramno stavljali selfije između kojih je bilo 10 godina razlike.

Zatim je došao Snapchat filter, uz kojeg su dečki bili cure, a cure dečki. O tome je naš Luka Bulić snimio i Bullhit. Trenutno najaktualniji je Dolly Parton izazov za kojeg je potrebno odabrati četiri fotografije kojima bi se predstavili na profilu mreža; LinkedIn, Facebook, Instagram te Tinder.

Okruženi svim tim selfie izazovima, mi smo se odlučili priključiti trendu, ali pritom ne raditi već postojeće izazove – već pokrenuti potpuno novi. Naime, ideja je krenula kao interna fora iz redakcije kada smo primjetili da naš glazbeni urednik, Trpimir Vraneković na svakoj fotografiji ima identičan izraz lica. On je onaj tip osobe koja kada ugleda objektiv – uvijek složi istu facu. Jednako izgleda na osobnoj iskaznici, profilnoj fotki na WhatsApp-u, fotografiji vjenčanja, službenoj kartici za ulaz u zgradu… Specifičnost je u njegovom pogledu, točnije obrvama, gdje je uvijek jedna znatno višlja u odnosu na drugu. On tvrdi kako to ne radi namjerno, već da je to njegov prirodan izraz lica, što mi negiramo.

Prvi među “kopijama” tog izraza bio je Luka Bulić, a slijedili su Saša Buneta i Saša Lozar. Fotografije su poslali u zajednički razgovor na WhatsApp-u, pa se tu rodila ideja novog izazova. Samo nam je trebalo dobro ime, a to nije bio težak zadatak. Naime, Trpimir se na Instagramu zove @tvrdi_od_samobora. U više nas je navrata pokušao uvjeriti da je taj nadimak dobio od društva, no to nije sada bitno. Bitno je da smo od njegove fotke i Instagram imena složili #TvrdiChallenge!

Malo je reći da je ovo odmah postalo viralno među poznatima. Izazovu su se među prvima prihvatili Željko Musa, Ivan Dečak, Marin Čilić, Manuel Štrlek

Složi i ti svoju tvrdu facu i stavi je na svoj Instagram Story, označi profil @antenazagreb uz obavezan hashtag #TvrdiChallenge.


Current track

Title

Artist