Pjevajući kirurg prikuplja sredstva za pomoć s koronom

Written by on 29/04/2020

Doktoru Elvisu Francoisu bilo je suđeno da radi nešto s glazbom. Neposredno prije nego što se rodio, njegova majka je sanjala da je bila na koncertu Elvisa sa svojim sinom, kojeg je prvobitno planirala nazvati Gregory i odlučila ga je nazvati po Elvisu.

“Hvala Bogu da nije obožavala Bon Jovi, jer ‘Bon Jovi Francois’ ne bi zvučalo dobro”, kaže Francois, doktor ortopedske kirurgije, koji je stvorio naviku za pjevanje svojim pacijentima na klinici Mayo u Rochesteru, Minnesoti. Prošli tjedan objavio je četiri pjesme na EP-u “Music Is Medicine” s kolegom dr. Williamom Robinsonom, koji prati Francoisa na klaviru. Sa zbirkom obrada koje uključuju “Imagine” Johna Lennona i “Lean on Me” Billa Withersa, EP se podigao na 16. mjesto digitalne ljestvice Rolling Stonea.

„Dr. Robinson i ja smo posljednjih godina dijelili glazbu s pacijentima. Možete izvesti savršenu operaciju i propisati odgovarajuće lijekove, ali ako je netko slomljen iznutra, glazba može ići na mjesta na koja lijek ne može. Liječi ljude na načine na koje lijek jednostavno ne može.” Tu poruku i Francoisove videe su primjetili dvojica rukovoditelja iz Big Machine Label Groupa, koji su se obratili liječnicima kako bi im pomogli da uđu u studio.

Francois ne želi postati američka zvijezda kroz “Music Is Medicine”. On i Robinson koriste projekt kako bi podržali svoje kolege koji rade na borbi protiv pandemije koronavirusa, kao i svakodnevne građane koji se bore tijekom karantene. Prihodi od EP-a podržavaju COVID-19 Fond.

„Kada smo razmišljali o tome što učiniti s ovom pruženom prilikom, željeli smo pronaći način da pomognemo kolegama. Specijalizirali smo se za kirurge, ali neki naši kolege nalaze se na odjelima za hitne slučajeve i intenzivnu njegu”, kaže Francois. “Također želimo pomoći ljudima koji su ranjivi: onima koji su izgubili posao ili čija djeca ne mogu dobiti hranu iz škole.”


Current track

Title

Artist