Posebna regulacija prometa za vrijeme Adventa

Written by on 30/11/2018

Za vrijeme trajanja Adventa u Zagrebu, od 1. prosinca pa sve do 6. siječnja 2019. godine, u centru Zagreba će vrijediti posebna regulacija prometa

Na nekim će prometnicama promet biti zabranjen. Za sva vozila osim tramvaja, promet će biti zabranjen na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sata. Za sva vozila na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na potezu od Tesline do Mihanovićeve ulice promet će biti zabranjen petkom, subotom i nedjeljom od 17 sati do ponoći. Petkom, subotom i nedjeljom od 17 sati do ponoći bit će zabranjen promet u Gajevoj ulici od Hebrangove do Tesline ulice, u Berislavićevoj ulici od Preradovićeve do Gajeve ulice za sva vozila osim taxi vozila i vozila stanara.

Tramvajski će promet od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora biti obustavljen petkom, subotom i nedjeljom od 18 do 23 sata.

Policija svim građanima preporuča da za vrijeme Adventa u Zagrebu koriste javni gradski prijevoz, a vozačima da izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba.

U Zagrebu će tijekom Adventa, od 1. prosinca do 6. siječnja Zagrebački električni tramvaj (ZET) svakog vikenda besplatno prevoziti putnike. Javni gradski prijevoz tramvajima i autobusima bit će besplatan na području grada Zagreba, odnosno na području I. tarifne zone, u dane vikenda, točnije petkom od 12 sati do nedjelje u ponoć. Zbog uobičajeno veće potražnje posjetitelje će u adventskom razdoblju svakodnevno sve do ponoći prevoziti i Uspinjača, istaknuli su u ZET-u.


Current track

Title

Artist