Snijeg u Dalmaciji: “Show od ranog jutra… katastrofa…”

Written by on 09/01/2019

Nema snijega u Zagrebu, ali ga ima u Dalmaciji i stvara probleme. U Splitu nije palo ništa, ali se zaleđe zabijelilo. Zvali smo danas kolege s Radio Dalmacije i provjerili kakvo je stanje.

A show od ranog jutra, katastrofa. Ceste su na nekim mjestima zatrpane, a građani se žale na rad zimske službe. Svi su stvarno ljuti jer kažu da se u Lici snijeg hvata u zraku prije nego padne na pod, a za Dalmaciju nikoga nije briga. Problem je što nitko kod nas nema zimske gume nego samo litnje ćelavice. – ispričao nam je kolega Marko Šiklić

Šalu na stranu, ipak ga je negdje napadalo i do 40cm. U Imotskoj krajini danas nema nastave u 11 škola. Glavne prometnice se čiste i prohodne su, rekao je za Radio Dalmaciju voditelj zimske službe Petar Vuletić.

Palo je dosta snijega sinoć i noćas. Najviše ga ima na području Kamenskog i to 35-40 centimetara… Praktično cijela Dalmatinska zagora je pod snijegom. 30 vozila zimske službe angažirano je na čišćenju i posipanju cesta. Glavni cestovni pravci su prohodni a postupno će se raditi i na čišćenju i posipanju cesta nižih razina – rekao je Vuletić.


Current track

Title

Artist