Svi pričaju o poslu svjetioničara u SAD-u za 70.000kn mjesečno, evo kako naši rade

Written by on 08/01/2019

Maleni otok kod San Francisca u SAD-u traži dva svjetioničara. Plaća mjesečno iznosi oko 70.000 kn, a osim samog svjetionika treba se baviti i dočekivanjem gostiju i turista. Više o poslu o kojem svi pričaju pročitaj ovdje.

Dobro je plaćen i posao svjetioničara u Hrvatskoj. Razgovarali smo s Vojom s Palagruže koji nam je rekao da nema slobodnog dana, ustaje u 3 ujutro i ima samo jednog kolegu. Istina je da je plaća malo iznad zagrebačkog prosjeka (koji je oko 7.200 kn), ali da taj posao ima i svoje mane.

Rano ustajemo kako bismo poslali meteo izvještaj u centar svaka tri sata. Organiziramo sami sebi ručak i ostalu hranu te imamo posla oko kontrole baterija, struje i vode po kući. I naravno, promatranje mora. Sada treba pripremiti apartmane za sezonu, opiturati, srediti, vidjeti što ne valja i prijaviti centru. Problem je ako te nešto ‘stisne’ sa zdravljem, ne možeš ti nigdje, a ne može ni nitko do tebe. Prepušten sudbini. – ispričao nam je Vojo

Možda nismo baš sposobni za ovaj posao, ali saznali smo da se na Palagruži može i otići na ljetovanje. Dostupni su apartmani s dvije sobe gdje stane do pet osoba. U sezoni se može iznajmiti za 7 dana za 10.000 kn što uključuje i prijevoz do Palagruže i natrag.

Detalje ljetovanja su saznali naši Marta i Bojan u Jutarnjem showu:


Current track

Title

Artist