Alicia Keys je morala na audiciju pred Princea da obradi njegovu pjesmu

Written by on 08/04/2020

Alicia Keys je gostovala ovog tjedna u podcastu Malcolma Gladwella “Broken Record”, govoreći o svojoj novoj knjizi “More Myself” i svom nadolazećem albumu “Alicia”. Dok je raspravljala o svojoj životnoj priči i karijeri, Keys je Gladwellu ispričala situaciju koju je imala s Princeom. Morala je zatražiti dozvolu pokojnog pop autora da pbradi njegovu pjesmu “How Come You Don’t Call Me” za svoj prvi album “Song in a Minor”.

U tom je trenutku karijere Keys imala 18 ili 19 godina, a objavila je samo jedan singl, “Fallin”. Budući da je Prince bio autor pjesme “How Come You Don’t Call Me”, bila je zakonski dužna dobiti odobrenje prije stavljanja obrade na svoj album.

“Nikada prije ovog telefonskog poziva nisam razgovarala s nekim koga obožavam poput njega”, rekla je. “To nije bila normalna pojava, čak i danas da je još živ, i da ga zovem, bih bila nervozna.” Keys je tada znala za priče o Princu, kako uvijek odbija dopustiti obrade svojih stvari.

Nakon što su je tijekom razgovora prebacivali kroz nekoliko tajnika, što ju je još više nerviralo, Keys se napokon čula s Princeom: “Počela sam razgovarati s njim, a on je bio super prijateljski i ohrabrujući, rekao je da je čuo na čemu radim i da zna da pišem i stvaram svoje stvari. Rekao je da se držim toga. Pitala sam mogu li obraditi pjesmu na albumu, a on je rekao: “Zašto ne dođeš u Paisley Park i odsviraš mi ju?”

Keys je morala otputovati u Minneapolis te zime i odraditi audiciju za pjesmu pred Princeom kako bi dobila njegovo dopuštenje. Nakon toga, Prince je postao njen mentor i prijatelj.


Current track

Title

Artist