Post Malone pod tužbom za autorska prava “Circlesa”

Written by on 08/04/2020

Post Malone suočen je s novom tužbom glazbenika i kantautora Tylera Armesa, koji tvrdi da mu nisu pripisane zasluge niti da je plaćen za svoj rad na Postovom hit singlu, “Circles”.

Tužba optužuje repera, čije je pravo ime Austin Post, i njegovog producenta Franka Dukesa za “nepošteno odbijanje zasluga Tyleru Armesu i dijela dobiti koja mu pripada kao koautoru” pjesme Circles.” Navodi se da je Post Malone “sam priznao da je Armes sudjelovao u pisanju “Circles”, ali unatoč Armesovim nastojanjima da “prijateljski riješe problem, Post i Dukes odlučno su odbili dati Armesu zaslugu i udio u dobiti koju zaslužuje.”

Armes je bio član uspješne kanadske grupe Down With Webster i trenutno svira u bendu Honors. Napisao je glazbu za brojne televizijske emisije i reklamne kampanje. U tužbi se navodi da također surađuje s vrhunskim tekstopiscima i producentima kao što su Timbaland, Murda Beatz, Justin Tranter i Jesse Saint John. Tvrdi da je menadžer Post Malonea, Dre London, organizirao suradnju s Postom i Dukesom, koja se dogodila u Dukesovom studiju u kolovozu 2018. i rezultirala pjesmom “Circles”.

Tužba tvrdi da je Armes napisao i / ili ponudio savjet za nekoliko elemenata pjesme, uključujući akorde, bas liniju i dijelove gitare, uključujući „melodiju gitare koja se svira u uvodu pjesme i koja se ponavlja kroz pjesmu.” Dalje se tvrdi kako su se, osim većine stihova i vokalne melodije mosta, „svi snimljeni instrumenti i vokalne melodije snimljeni u Dukesovom studiju“ pojavili u finalnoj verziji „Circles“.

Armes tvrdi da mu je u početku ponuđeno pet posto autorskih naknada, ali on i njegovi predstavnici pokušali su pregovarati o većem postotku koji je “poštenije odražavao” njegove doprinose, zajedno sa zaslugama pisca i producenta. Tužba tvrdi da im je Austin Rosen, drugi menadžer Post Malonea i Dukesa, navodno uzvratio prijedlogom da “Ako Armes ne želi prihvatiti Postov takozvani “poklon” od pet posto zarade, neće dobiti ništa.”


Current track

Title

Artist