Besplatni program edukacije Arheološkog muzeja

Written by on 21/02/2020

Arheološki muzej u Zagrebu početkom ožujka započinje edukativni program „Muzej iza kulisa – škola u muzeju”, s ciljem popularizacije muzejskog rada i razbijanja mitova o fukcijama muzeja.

„Muzej iza kulisa – škola u muzeju” objašnjava što je muzej, čemu služi, od kojih prostorija i kojih odjela se sastoji, koji se sve poslovi u muzeju obavljaju, a naposljetku i tko ih obavlja. U ovoj školi bit će riječi i o izložbenom prostoru u muzeju, kako on izgleda i što sve mora sadržavati te što je sve potrebno kako bi se postavila prava muzejska izložba.

Naglasak je stavljen i na muzejsku dokumentaciju, kako se i zašto muzejski predmeti dokumentiraju i u kojoj mjeri je rad muzejskog dokumentarista povezan s radom kustosa. Nezaobilazan segment muzejskog rada je edukacija pa će jedno od predavanja biti usmjereno na njezinu važnost i potencijale. Restaurator će govoriti o konzervaciji i restauraciji arheoloških predmeta. Govora će biti i o upravljanju u muzejima te o društvenoj ulozi i odgovornosti suvremenog muzeja.

Predavanja su upotpunjena praktičnim radom, a polaznici imaju priliku razgledati i neke druge zagrebačke muzeje i aktualne izložbe. Predavači su izabrani stručnjaci iz gotovo svih segmenata muzejskog rada.

Prijave traju do 28. veljače.

Prijavnica: http://www.amz.hr/media/qegjw523/amz-prijavnica-muzej-iza-kulisa-2020.pdf

Prijavnice se šalju na mail amz.edukacija@amz.hr


Current track

Title

Artist