Festival svjetla

Written by on 07/03/2018

Drugo izdanje Festivala svjetla održat će se od 15. do 18. ožujka na čak 19 lokacija u gradu. Festival se ove godine veže uz Place to go, turistički sajam jedini takve vrste u Hrvatskoj, koji će se paralelno održavati u zagrebačkoj Areni.

Prošlogodišnji Festival svjetla, koji se održavao na 7 lokacija u Zagrebu, pohodilo je više od 100 tisuća posjetitelja. Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba istaknula je neke zanimljivosti vezane uz ovogodišnje izdanje festivala.

Ispod Strossmayerovog šetališta postaviti će se svjetlosna instalacija koja će simbolizirati vinograde jer jako malo ljudi zna da su tamo bili gradski vinogradi

Svjetlosne instalacije bit će postavljene i kod Klovićevih dvora, na Gradecu, Vranicanijevoj livadi, na Vrazovom šetalištu, u Tunelu Grič, u Tomićevoj ulici, Opatičkoj ulici, na Dubravkinom putu.

Tema festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu. Uvod je u zagrebačku turističku sezonu, a svjetlosne predstave održavat će se od četvrtka do nedjelje od 18 do 23 sata. Zagreb se ovim događajem svrstao uz bok Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Petersburga i Berlina, koji već dugi niz godina organiziraju ovakav tip festivala. Ovaj zagrebački uvršten je u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International.


Current track

Title

Artist