Kako do propusnice za napuštanje mjesta prebivališta

Written by on 30/03/2020

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite Grada Zagreba o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj od 23. ožujka 2020., zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta, odnosno stalnog boravka.

Iz zabrane su isključeni sudionici u opskrbi, zaposleni u bitnim službama, novinari, građani koji putuju na posao i žurne službe.

Za izdavanje potvrde neophodni su osobni podaci, OIB, uz navođenje razloga odlaska iz mjesta prebivališta te potpisana izjava kojom se potvrđuje istinitost podataka, priopćila je u ponedjeljak navečer Služba za informiranje Grada Zagreba.

Građanima koji trebaju medicinsku skrb propusnicu mogu dobiti od izabranog liječnika obiteljske medicine. Građanima koji iz vitalnih obiteljskih razloga (briga o djeci i starijima izvan mjesta prebivališta) putuju u drugo mjesto propusnice će se izdavati u Gradskom uredu za mjesnu samoupravu. Popis lokacija pogledajte OVDJE.

Za izdavanje potvrde neophodni su osobni podaci, OIB, uz navođenje razloga odlaska iz mjesta prebivališta, te potpisana izjava kojom se potvrđuje istinitost podataka. Izdavanje će se vršiti radnim danom od 9:00 do 15:00, na rok do 7 dana.

Ukoliko niste iz Zagreba evo kako možete zatražiti propusnicu u svom gradu:

Samobor – zahtjev za propusnicu podnosi se e-mailom na adresu:
stozercz@samobor.hr”.

Velika Gorica

Zaprešić

Dugo Selo

Sveta Nedjelja

Jastrebarsko

Sveti Ivan Zelina

Vrbovec

Ivanić grad


Current track

Title

Artist