Međunarodni Festival vatrometa

Written by on 19/06/2018

I ove godine Međunarodni festival vatrometa će ukrasiti nebo nad Zagrebom. U pirotehničkim krugovima Festival vatrometa na Bundeku priznat je u svijetu i – vjerovali ili ne, postoje već liste čekanja za ekipe koje bi voljele sudjelovati na njemu.

Mjesto događanja je obala Save uz jezero Bundek, gdje će se od 29.6.2018 do 01.07.2018 okupiti najbolji i najmaštovitiji svjetski priznati pirotehničari, te prirediti zabavu za pamćenje, pokazati svoje umijeće i zagrebačko nebo osvijetliti sa tisućama projektila.

Ovoga puta predstavit će nam se tri vrhunske ekipe koji imaju zavidan svjetski rejting. To su kompanije koje su već osvojile mnoge međunarodne festivale :  iz Rusije Bolshoy Prazdnik, Fire Event iz Austrije te belgijanci HC Pyrotechnics

Vatrometi se ispucavaju u skladu s glazbom, a ono što je zanimljivo sve tri ekipe će imati prve dvije minute zadanu temu-pjesmu iz zagrebačkog podneblja. I ove će godine tri ekipe predstaviti svoje umijeće spektakularnim 10-minutnim vatrometima, koji će obuhvatiti nebrojene projektile.

Sam domaćin Mirnovec Pirotehnika ima već zavidnu karijeru i do sada su izvodili vatromete širom svijeta, a ono što je zanimljivo je da su angažirani i na turneji Enrigue Iglesiasa i trenutno rade efekte na njegovim koncertima Lisabonu i Kopenhagenu.

Tijekom sva tri dana festivala osiguran je glazbeni program i zabavni sadržaj za sve uzraste i ukuse: za djecu se svakoga se dana u 22 sata priprema ‘dječiji vatromet’, a tu je i veliki lunapark, bogata gastro ponuda te puštanje lanterni za pomoć udrugama Krijesnica i Veliko srce malom srcu. U proteklih pet godina skupljeno je i predano spomenutim udrugama oko 600.000 kn!

U petak 29.6.2017 festival će otvoriti ekipa iz Rusije “ Bolshoy Prazdnik, a u glazbenom dijelu nastupiti će Jura Stublić i grupa Film.

U subotu 30.06.2018 nas čeka ekipa iz Austrije“ Fire Event“, a zadnji dan u nedjelju 01.07.2018, predstavit će se ekipa iz Belgije “ HC Pyrotechnics” i “ Mirnovec Pirotehnika, sa popratnim glazbenim programom.

Pobjednika festivala biraju gledatelji elektronskim glasovanjem.

Ulaznice, koje inače koštaju 15 kuna za petak i subotu, te 25 kuna za finale u nedjelju, možete osvojiti u eteru Antene Zagreb. Ostanite uz 89,7 i saznajte kako možete doći do ulaznica za cijelu svoju obitelj ili frendove koje želite voditi sa sobom.

Sve detalje oko ovogodišnjeg Festavala vatrometa pratite na facebook eventu

https://www.facebook.com/events/180529869448448/


Current track

Title

Artist