Minelli za Antenu Zagreb: “Ime sam odabrala zbog Lize Minelli, a ‘Rampampam’ po zvuku pištolja!”

Written by on 15/07/2022

Autorica globalnog megahita “Rampampam“, kojeg slušaš i na Anteni, s našom Mihaelom Dragičević odradila je kratki telefonski intervju.

Umjetničkog imena Minelli, a pravog imena Luisa Ionela Luca, rekla je kako joj je odabir imena povezan s Lizom Minelli:Neko vrijeme sam bila u rumunjskoj ženskoj pop grupi i krenula sam razmišljati o solo karijeri, za što mi je trebalo samostalno ime. Luisa mi je nekako prejednostavno pa sam se sjetila Lize Minelli i Minelli mi se svidjelo jer može funkcionirati za sebe.

Rampampam, hit koji ju je probio na globalnu scenu, nastao je – od instrumentala.Prvo sam čula beat koji su mi producenti pokazali u studiju i svidio mi se. Ono što mi je odmah palo napamet bilo je ‘rampampam’. Asocijacija na to mi je zvuk pištolja, ali onda se nametnulo pitanje kako nešto takvo ukomponirati u pjesmu. Odlučila sam se za tekst o prevari i tako je nastao dio pjesme ‘you shot me so damn well… rampampam!’ Ostatak teksta došao je spontano, ali pjesma nema veze s mojim privatnim životom. Jednostavno volim malo ozbiljnije tekstove ukomponirati s dance glazbom.” – kaže Minelli.

Osim što pjeva, sama i piše svoje pjesme od kojih sve redaju globalne uspjehe: “Rampampam”, Nothing hurts“, “Heart Instructions”, “MMM”  i “Deep Sea”, njen najnoviji singl nastao u suradnji s R3HABOM, a otkrila nam je da uskoro sprema i album.

Iako je majka dvoje djece, uspjeva uskladiti poslovni i privatni život, a uz to pronađe vremena i za tjelovježbu, iako priznajte da su joj slatkiši slaba točka pa tu i tamo “prevari” svog privatnog trenera koji joj savjetuje određeni plan prehrane.

Tko su joj glazbeni uzori, planira li uskoro doći u Hrvatsku, što misli koja je tajna dobrog hita i kako zvuči kad ti Minelli zapjeva na telefon – sve možeš provjeriti u niže priloženom intervjuu.

 

 

 

 


Current track

Title

Artist