Turist ostao ŠOKIRAN cijenom čaja u Hrvatskoj!

Written by on 19/08/2020

Ljeto se bliži svome kraju, dani godišnjeg odmora sve su kraći, a vremenska prognoza već sada izgleda kao jesen. Iako je ova ljetna sezona izgledala drastično drugačijom od dosadašnjih zbog očitih razloga, papreni računi s jadranske obale i dalje su obavezna tema vrućih rasprava na kontinentu.

Upravo nam je jedan takav račun stigao u inbox Antene Zagreb! Slušatelj nam je uz poruku priložio račun iz jednog ugostiteljskog objekta na Kvarneru, s kojeg je vidljivo da je pivo od 3 dcl i Franckov čaj od kamilice ukupno platio 50 kuna. Sporno je to što je upravo spomenuti čaj ovdje najskuplja stavka s računa.

Kako je istaknuo slušatelj, važno je naglasiti sljedeće; lokacija restorana nije elitna, kao ni sam restoran. Dapače, riječ je o manjem mjestu, a lokal je u najbolju ruku srednje kategorije. Također, cjenika na stolu nije bilo.

To je bilo jedino otvoreno. Nije bilo cjenika pića. Mislim si, nikada mi nije bilo žao dati novac za piće i hranu. Sjeli smo, ja sam naručio pivo, a mama čaj. Kada je došao račun – šok! Čaj skuplji od pive…” – požalio se slušatelj. Kada smo ga upitali kakvog je okusa bio čaj, samo je odgovorio da je imao okus kao 30 kuna. Odmah nakon razgovora sa slušateljem, kontaktirali smo i vlasnika restorana koji nam je objasnio zašto tolika cijena za čaj od kamilice:

Moj komentar na to je; to je restoran, nije kafić! U restoranu se čaj ne pije. Mi čaj serviramo u specijalnim posudama i to košta toliko. To su specijalne porculanske posude. Znači čajnik je od porculana na jednom pjatu i tako dalje, i tako dalje…” – kaže vlasnik. Najviše ga smetaju upravo takvi tipovi gostiju koji “zauzimaju mjesto”.

Ja imam restoran od 160 sjedećih mjesta i netko bi popio kavu. To je restoran, tako se prlja stolnjak. Ali ne odbijemo ih, razumijete. Možeš sijediti u restoranu, ali to morate platiti!

Slušatelj nas je na kraju povratno kontaktirao i osvrnuo se na spomenuto porculansko posuđe: “Dakle što se tiče porculana. To je bio običan bijeli kineski porculan. Jedino ako nije bio neki englenski iz kojeg je pila kraljica taj čaj, pa mi tu informaciju nismo znali…


Current track

Title

Artist