Otvorene su 24-satne ordinacije za pregled

Written by on 16/03/2020

Od danas je otvoreno šest ordinacija koje će biti otvorene 24 sata dnevno za pregled bolesnika pod sumnjom zaraženosti koronavirusom na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Zagreb – Centar:

Siget, Avenija Većeslava Holjevca 22
Laginjina 16

Dom zdravlja Zagreb – Istok:

Hirčeva 1
Grižanska 4

Dom zdravlja Zagreb – Zapad:

Prilaz baruna Filipovića 11
Park stara Trešnjevka 3

Grad Zagreb je građanima dao upute za postupanje:

1. Svi građani koji imaju simptome prehlade, a nisu bili u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom unazad 14 dana ne trebaju se javljati liječnicima-epidemiolozima, već mogu kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine telefonom.

2. Osobe koje su unazad 14 dana boravile u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, a ne kašlju, nemaju povišenu temperaturu ili druge znakove prehlade, moraju se javiti nadležnom liječniku-epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112.

3. Osobe koje su boravile unutar 14 dana u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, a koje kašlju i imaju povišenu temperaturu i druge znakove prehlade, imaju obvezu javiti se telefonom svom nadležnom liječniku obiteljske medicine radi daljnjih uputa ili se javiti u jednu od izdvojenih 24- satnih ordinacija, prethodno se javiti telefonom.


Current track

Title

Artist