Počela rekonstrukcija remetinačkog rotora

Written by on 09/07/2018

I to smo doživjeli! Krenula je rekonstrukcija remetinačkog rotora. No, do jeseni radovi neće znatno utjecati na promet jer se prvo radi na novim cestama uz nasip i izmještanju instalacija. ”U ovom trenutku se izrađuju nove ceste koje će ići uz nasip i na taj način će se, kad one budu gotove, sav promet koji se odvijao preko rotora u tom dijelu usmjeriti tamo” rekao nam je Jadranko Baturić, predsjednik vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad.

Novim cestama trebalo bi se spasiti Kajzericu, Lanište i Remetinec od pretjeranog priljeva vozila. A nakon što se osigura autima nesmetan prolaz krenuti će sami radovi na rotoru. Što se tiče javnog gradskog prijevoza, problema ne bi trebalo biti uvjerava Baturić: ”Tramvajske linije ostati će gotovo cijelo vrijeme u funkciji. Ako bude bilo kakvih problema onda ćemo u tom trenutku osigurati autobuse, ali koliko sam ja gledao projekt tramvajske linije trebale bi gotovo 90 posto vremena tijekom izvođenja radova voziti nesmetano”.

Remetinački rotor dobiti će dva podvožnjaka, na Jadranskoj aveniji i Aveniji Dubrovnik, iznad kojih će voziti tramvaji. Planirano je proširenje prilaznih rampi na kružnom toku, a istočna strana rotora dobit će nadvožnjak većeg raspona te će biti postavljeni i semafori.

Tagged as

Current track

Title

Artist