Počinje sezona kupanja na otvorenim gradskim bazenima

Written by on 28/05/2018

Kupališna sezona na otvorenim bazenima SRC Šalate starta 28. svibnja, dok otvoreni bazeni Sportskog parka Mladost s radom počinju 31. svibnja. Gradska kupališta Jaruna i Bundeka i ove godine s radom počinju 01. lipnja.

Cijene bazena ostaju iste kao i prošle sezone kada su prepolovljene po preporuci gradonačelnika Milana Bandića pa će najmlađi korisnici, umirovljenici i osobe s invaliditetom za cjelodnevni boravak na bazenu izdvojiti 5 kuna radnim danom a 10 kn subotom i nedjeljom, dok će odrasli radnim danom ulaznice plaćati 10 kn te 15 kn subotom i nedjeljom.

Početak sezone kupanja reguliran je važećim propisima o kakvoći vode. Prema godišnjoj ocjeni, sve plaže na SRC-u Bundek ocjenjene su izvrsnim za kupanje. Plaže Otok Trešnjevka i Otoku veslača na Jarunu ocjenjene su dobrom kakvoćom vode za kupanje dok su plaže Otok Univerzijade, Veliko i Malo jezero ocjenjene nezadovoljavajućom ocjenom. Iz tog razloga, na posljednje tri navedene plaže bit će postavljena obavijesna ploča s natpisom: “Kupanje na vlastitu odgovornost“.

Što se tiče sigurnosti na plažama gradskih kupališta u vremenu od 10,00 do 20,00 sati dežurati će kvalificirani spasioci te će na oba kupališta biti dostupna prva pomoć i dežurni liječnik.

Korisnicima je omogućena i kupnja dnevne obiteljske ulaznice po cijeni od 30 kn, mjesečne ulaznice za odrasle po cijeni od 150 kn te mjesečne ulaznice za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom po cijeni od 100 kn. Svi oni koji se vole kupati cijelu godinu bez obzira na godišnje doba mogu kupiti godišnje ulaznice za bazene koje će odrasle koštati 1500 kn za jedan bazen ili 1600 kn za sve bazene dok će djeca, umirovljenici i osobe s invaliditetom godišnje ulaznice za jedan bazen plaćati 800 kn odnosno 900 kn za ulaznicu koja vrijedi na svim bazenima. Moguće je kupiti i karnet za odrasle po cijeni od 130 kn ili karnet za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom po cijeni od 80 kn.

S početkom sezone kreću i tečajevi plivanja na Šalati! Kako kupališna sezona na gradskim bazenima počinje krajem svibnja tako s početkom nove sezone kreću i upisi u tečajeve plivanja na bazenu Šalata. Prvi tečaj plivanja na otvorenom plivalištu Šalata počinje već u ponedjeljak 18. lipnja, dok prijave i upisi za tečajeve kreću 04. lipnja 2018. godine.

Moguće je upisati program obuke neplivača za djecu od 6 do 12 godina starosti, program učenja i usavršavanja plivačkih tehnika za djecu od 6 do 11 godina te program obuke neplivača za odrasle.


Current track

Title

Artist