Seljačka buna kod Stubice!

Written by on 30/01/2019

“Buna traje!” – poklik je koji će i ove godine odjekivati krajem oko Stubice. U čast na Matiju Gubca i sve ustanike Seljačke bune, još će se jednom uprizoriti slavna bitka održana 9.2.1573.

U ovom vjernom povijesnom prikazu sudjeluje preko 200 statista, a ovo će biti 11 godina kako se manifestacija održava. Družba vitezova Zlatnog Kaleža rekonstruirali su ovu povijesnu bitku  donoseći uz to i pregršt zabave za sve posjetitelje. Ali nije samo bitka koja je možda najraskošniji prikaz na ovim područjima ono što je zanimljivo za vidjeti. Tu su i obrti, zanati, ponuda domaćih specijaliteta i odličan zabavni program tokom cijelog dana, koji svoj vrhunac doživi kada se skupe i statisti i publika  u večernjim satima i zajedno zaplešu na poznatom Buna partiju!

Bitka nad bitkama-vjerni prikaz Bitke kod Stubice, kada su po predaji, goli i bosi seljaci ustali protiv ugnjetavanja Franje Tahija i tadašnje vlastele održati će se 09.02.2019-na sam dan kada se prema povijesnoj predaji i održala Bitka kod Stubice. Cjelodnevni program počinje već od 11 sati kulturno -umjetničkim programom i okupljanjem vojski prije same centralne bitke. Uz program posjetitelji će imati priliku posjetiti sajam starih zanata, probati široku ponudu domaćih specijaliteta i dobre kapljice uz odličan zabavni program. Centralna bitka počinje u 14 sati ove godine ispred DVORCA STUBIČKI GOLUBOVEC !

Besplatno parkiranje će biti moguće na označenim lokacijama u samom centru Grada Donja Stubica. Uz to donosimo vam i vozni red besplatnih ZET-ovih linija iz Zagreba prema Donjoj Stubici. Polazak iz Zagreba – stajalište turističke linije, Ul G. Ninskog (u zoni ulaza Importanne centar – po dva autobusa) od 10:00, 11:00, 12:00, 13:00.
Povratak za Zagreb (stanica za autobus Donja Stubica) od 19:00, 20:00, 21:00 i 22:00, 23:00. Vlak ove godine ne vozi zbog radova na pruzi

Dakle Stubica se dobro pripremila i ove sezone, a na vama je samo da se naoružate smijehom i dobrim raspoloženjem i pridružite u zabavnoj borbi za pravicu!! Više na http://www.gupcev-kraj.hr/hr/seljacka-buna/


Current track

Title

Artist