Treći studijski album Shawna Mendesa

Written by on 06/06/2018

Iako mu je samo 19 godina, Shawn Mendes iza sebe ima zavidno uspješnu karijeru. Njegova prva dva studijska albuma, “Handwritten” iz 2015. te “Illuminate” iz 2016. godine osvojila su vrhove svjetskih top listi.

Sada je došao rad i na treći album imena „Shawn Mendes“. Kako je objasnio, na novom se albumu nije želio baviti snimanjem samo jednog žanra, već je stvarao glazbu koje njegovo srce želi stvarati. Tako ovim albumom svojim fanovima želi pružiti priliku da na istoj “ploči” mogu poslušati rock himnu, intimnu baladu ili pak sporu R&B pjesmu.

Albumu su prethodili singlovi “In My Blood”, “Lost In Japan”, “Youth” na kojem gostuje mladi pjevač Khalid, kao i najnoviji “Where Were You In The Morning?” i “Nervous”.

U pjesmi “In My Blood” po prvi put otvoreno priča o borbi sa anksioznošću i problemima sa mentalnim zdravljem. Ideja iza pjesme je, kako kaže, da tako ozbiljnu temu kao što je anksioznost približi publici kako bi je lakše razumjeli.

Na ovome albumu ujedno ima i najviše suradnji do sada. Singl “Nervous” potpisuju zajedno Julia Michaels i mladi Shawn, dok se kao tekstopisci pojavljuju Ed Sheeran ali i Ryan Tedder. U pjesmi “Like To Be You” gitarsku dionicu svira John Meyer, koji je također i producent pjesme.

Za promociju istog najavio je i turneju pod nazivom “Shawn Mendes: The Tour” koja će početi u 3. mjesecu iduće godine, a nama najbliži nastup do sada imati će na „Sziget festivalu“ 13.08. u Budimpešti.


Current track

Title

Artist