Bandić u Jutarnjem showu otkrio zbog koga se naplaćao kazni za parking

Written by on 12/07/2019

Jutarnji Show je ugostio gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića. Teško je bilo izbjeći aktualnu temu izmjene GUP-a i “Zagrebačkog Manhattana” na što nam je Bandić rekao:
“To su digli priču iluzionisti oni koji znaju unaprijed što će se dogoditi. Inače, ideal Zagreba je da se mijenja, a da pri tom ostaje isti. (…) Kada se natječaj raspiše onda ćemo vidjeti što ćemo tamo napraviti, do tada ovo je sve šloganje i kurenje vatre(…)nek ljudi mirno spavaju ništa se neće napraviti bez ravnoteže, privatne inicijative, interesa, komercijalizacije dijela prostora, zagrebačkih projekata poput Kongresnog centra i redizajna Velesajma, osuvremenjenog pa i onog što treba za biznis i komercijalizaciju javnog prostora uz Savu. To je u biti prva faza projekta Zagreba na Savi koji će uljepšati taj dio grada (…) Zagrepčane treba vratiti na Savu, a projekt Zagreb city ili možemo ga zvati Zagreb Manhattana će biti najljepši u gradu Zagrebu sa idealnim omjerom javnog prostora i čuvanja zelenih površina, kao što smo uredili Bundek, a to je moj projekt i moja ideja. Hipodrom će biti ljepši od Bundeka.”.

Gradonačelnik nam je potvrdio da rekonstrukcija rotora teče po planu:

“Ide po planu. Napravljeno je već oko 40% posla. Napravljene su dva tunela u dužini od 280 metara sa po dvije trake”.

Potvrđen je podvožnjak na križanju Vukovarske i Držićeve:

“Ne samo taj podvožnjak nego na još 4, 5 mjesta. Dao sam nalog Uredu za promet da se to projektira na Prometnom institutu i Prometnom fakultetu pa ćemo s time izići do konca godine, sa tim projektima” izjavio je Bandić.

Na pitanje o aktualnim predsjedničkim kandidatima i samoj kampanji kratko je rekao: “Dugo je ljeto i neka se svi izredaju. Ja ću poslije ljeta nešto reći. “

Saša Buneta nije propustio priliku pitati gradonačelnika planiraju li se nove biciklističke staze i što je s onima koje su već izblijedile?

“Ja sam dva puta platio kaznu za parkiranje jer je izblijedila horizontalna signalizacija za parkiranje invalida. Tko mi je kriv jer nisam gledao vertikalnu signalizaciju nego sam otišao na Kvatrić, otišao kod kumice uzeti grincajg i kakvu salatu i dok sam došao za 15 min, 17 jer uvijek to traje jer odemo na kavu (…) dobio sam kaznu.
Slažem se, treba obnavljati i održavati taj sustav od 328 kilometara biciklističkih staza

Na kraju nam je prokomentirao što bi volio promijeniti da može:

“Kad ću moje najbliže suradnike uspjeti zainteresirati da žive ovaj grad barem 30 posto kao ja, ovaj grad bi bio 50 posto bolji. Nikako da to napravim u ovih 19 godina i to je moje stalno promišljanje, hendikep, nedostatak i neuspjeh. Sve ostalo ne bi mijenjao skoro ništa. Samo da žive svoj posao! Ovaj grad bi bio 50 posto ljepši, imamo još puno posla za napraviti svi zajedno.(…) Ide to ali sporo…Bit će bolje!”


Current track

Title

Artist