Besplatna izložba i koncert za Dan žena u Muzeju grada Zagreba

Written by on 04/03/2020

Muzej grada Zagreba povodom Dana žena, 8. ožujka daje besplatan ulaz na izložbu „Zagrebački soloisti” i stručno vodstvo, te kratki koncert.

Dan žena je ujedno i zadnji dan izložbe, kroz koju možete proći u vodstvu više kustosice Marine Perice Krapljanov u 12 sati, a potom poslušati i koncert slavnog ansambla Zagrebački solisti u 13 sati.

Izložba povodom njihove 65. godišnjice je zamišljena kao svojevrsni glazbeno-edukativni vremeplov, pri čemu brojne fotografije nastupa Solista, plakati, nagrade, nosači zvuka i reprodukcije izvedbi s najvažnijih koncerata stvaraju dojam „festivala glazbe“. Interaktivni i multimedijalni sadržaji na izložbi pomažu posjetiteljima razumjeti moć stvaranja i vještinu reproduciranja glazbe na instrumentima po kojima su Zagrebački solisti prepoznatljivi.

Zagrebački solisti više od 65 godina prikupljaju dokumentaciju i vrijednu arhivsku građu s preko 4000 koncerata na 5 kontinenata. Snimili su gotovo stotinu diskografskih izdanja, kao ansambl ili u suradnji s gostujućim, proslavljenim solistima.


Current track

Title

Artist