Četvrto izdanje Pedalafesta

Written by on 22/05/2018

Sindikat biciklista najavljuje “Pedalafest”, jedinstveni festival posvećen biciklu i najveći događaj povezan s kulturom urbanog bicikliranja u ovom dijelu Europe! Festival se održava od 25. do 27. svibnja u Art parku (Tomićeva), Chilloutki (Ilica 115) i Vintage industrial baru (Savska 160), pod motom Svijest jača na dva kotača.

Četvrto izdanje međunarodnog biciklističkog festivala nudi sadržaje i aktivnosti vezane za pitanje razvoja intermodalnog prometa, odnosno povezivanja javnog gradskog prijevoza i bicikliranja. Festival promiče kulturu korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva i prijenos znanja o održivom urbanom prometu te nastoji upoznati širi krug građana s prednostima korištenja javnog prijevoza, pješačenja i bicikliranja. Na Pedalafestu sudjeluju stručnjaci, udruge i inicijative iz Beča, Ljubljane, Budimpešte, Bratislave, Beograda, Kopra, Skopja, Banja Luke i Varaždina te će predstaviti kulturu urbanog bicikliranja u svojim gradovima.

Program se sastoji od niza praktičnih i umjetničkih radionica za djecu i odrasle, biciklističkih igara, performansa, izložbe te posebnog glazbenog i filmskog programa, a namijenjen je svim skupinama građana, široj javnosti te lokalnim i međunarodnim stručnjacima za promet i održivi razvoj, aktivistima, umjetnicima, udrugama i gradskoj vlasti. Jedna od zanimljivosti je i privremena interaktivna konstrukcija bicikala kojom će posjetitelji okrećući pedale stvarati energiju i tako postati aktivni sudionik u stvaranju programa. Na ciklokinu izrađenom upravo za Pedalafest, a u suradnji s Animafestom i Francuskim institutom bit će prikazan animirani film Triplettes de Belville.

Otvorenjem Pedalafesta u petak 25. svibnja u 18h kreće i treća cijeloljetna sezona programa urbane kulture Art Parka kojeg u nekada zapuštenom parku u središtu Zagreba vodi udruga Pimp my Pump. Sadžaj u Art Parku i na Pedalafestu organiziran je u suradnji s festivalom Projekt Ilica: Q’Art s ciljem poticanja revitalizacije napuštenih prostora u Ilici. Zbog sve veće motorizacije i individualnog korištenja automobila propali su stari zanati i kultni lokali u zagrebačkim ulicama.

Aktualne informacije o festivalskim događanjima možete pratiti na Facebook eventu i webu: www.pedalafest.org.


Current track

Title

Artist