Dubioza Kolektiv za Antenu Zagreb: “Novi album nam je kao miješano meso, teške teme pretočene u lake note”

Written by on 09/05/2022

Nakon nenajavljenog pop-up koncerta iznenađenja Dubioze kolektiv, koji je održan ove subote na zagrebačkom Dolcu točno u podne povodom izlaska njihovog novog albuma “Agrikultura”, naši Veno i Mihaela razgovarali su s Vedranom Mujagićem, basistom te popularne grupe.

Ove je godine Dubioza Kolektiv jedan od headlinera Sea Star festivala u Umagu, a u proteklih mjesec dana već su odradili hrpu nastupa. “Svi se ponašaju kao da je vrijeme pandemije iza nas. Nama to nije šokantno jer smo u zadnjih mjesec dana već odradili 10ak nastupa po Europi – u Nizozemskoj, Francuskoj, Njemačkoj… bez ikakve distance i mjera. A sad hoće li nam se to obiti o glavu na jesen, vidjet ćemo, ali znamo da je ljudima puna kapa tih mjera i da im nastupi jako fale.” – kaže Vedran.

Novi album Dubioze bit će, kako kaže Vedran, “miješano meso“.

Bit će svega. Od Nirvane do Silvane, od rocka do kazačoka, od rapa do trapa… Teške teme spakirane u lake note“. – opisuje Vedran novi album.

Osvrnuo se na Dubiozine online nastupa za vrijeme karantene, otkrio koja mu je najdraža balkanska metropola za nastup, ali i koja je tajna zdrave kose Meghan Markle 🙂

Cijeli intervju možeš poslušati niže.


Current track

Title

Artist