Glazbom reci stop maltretiranju 2017

Written by on 17/11/2017

Već osmu godinu zaredom  Antena Zagreb glasno govori ‘Stop maltretiranju’ zajedno s učenicima osnovnih i srednjih škola. Mjesec dana su škole diljem Hrvatske snimale covere svjetskih hitova, a tri najbolja školska benda su jučer (16.11.) nastupila na velikom koncertu u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Srednja škola Čakovec s obradom pjesme ‘If I Ain’t Got You’ Alicie Keys, zagrebačka XV. gimnazija koja izvodi mashup posvećen glazbenim velikanima koji su preminuli prošle godine (‘Hallelujah/Space Oddity/Purple Rain/Faith’) i OŠ Stenjevec s obradom hita Jamesa Arthura ‘Impossible’. Osim finalista u Vintageu su nastupili i Mile Kekin i Aki Rahimovski koji je sa svim učenicima otpjevao ‘Lutku za bal’.

Članovi žirija Massimo, Husein Hasanefendić – Hus, Luka Bulić, Vlatka Kamenić Jagodić iz HEP-a i Mile Kekin zajedno su odlučili o pobjedniku, a učenici XV. gimnazije su ovom pobjedom osvojili set instrumenata za svoju školu.

 

Žiri je teško birao riječi za talentirane učenike.

Za mlade generacije govori se da su površne, ali današnji finalisti su to demantirali. Oduševljen sam! – bio je iskren Hus, dok im je Aki poručio da nema neke posebne tajne za uspjeh i da je sve što im treba rad, talent i vjera u sebe.

Da ja danas počinjem ne vjerujem da bih se usudio osnovati band. Teško da bih se snašao u vremenu interneta i sumnjam da bismo prošli ovako dobro – izjavio je Mile Kekin te dodao kako mu je ideja da se glazbom kaže stop maltretiranju genijalna i vjeruje da ima učinka. S njim se složio i Massimo koji smatra da svaka ovakva akcija doprinosi tome da se maltretiranje shvati kao ozbiljan problem.

Ovo je samo jedan u nizu društveno odgovornih projekata Antene Zagreb, a cilj je da se svi zajedno borimo protiv nasilja u školama. Uz ovoliki broj mladih koji se bave glazbom, želja će uskoro biti ostvarena. Pogledajte video pobjednika!

 


Current track

Title

Artist