Lokacije na kojima možete donirati stradalima u potresu

Written by on 29/12/2020

Solidarnost je novo normalno! Nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju i Sisačko-moslavačku županiju brojni su Zagrepčani organizirali niz akcija putem kojih se prikuplja pomoć za stradala područja.

U utorak 29.12. u 19 sati kod Bookse pokrenuta je akcija sakupljanja deka i grijalica. Prikupljene donacije su za ljude iz Gline i okolice kojima su domovi stradali u potresu zbog čega će biti smješteni u privremene objekte stanovanja.

Solidarna – zaklada za ljudska prava i solidarnost pokrenula je hitnu donatorsku akciju prikupljanja sredstava za kriznu podršku žrtvama potresa u Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji. Donacije se prikupljaju putem Fonda 5.5 pokrenutog u travnju za pomoć Zagrepčanima nakon potresa. Donirati možete putem njihove stranice.

Humanitarna akcija Petrinja

U srijedu 30.12. na Jarunu se prikupljaju namirnice, topla odjeća, dječje igračke i higijenske potrepštine. Sve navedeno možete donirati od 9 ujutro na adresi Augusta Piazze 5. Također se primaju i novčane donacije, a brojeve računa možete naći na Facebook stranici akcije.

Možemo-politička platforma otvorila je dva prostora u Zagrebu za prikupljanje humanitarne pomoći. Mjesni odbor ‘Kralj Petar Svačić’ u Preradovićevoj 29 (utorak od 18 do 23 sata i srijeda od 7 do 21 sat). A donacije možete donijeti i u mjesni odbor Vrbik u Ulici Lavoslava Ružićke 26 (utorak od 19 do 23 sata i srijeda od 7 do 21 sat). Prikupljaju se topli odjevni predmeti, deke, grijalice, osnovne higijenske potrepštine i namirnice.

U srijedu 30.12. od 12 do 13 sati kod King Crossa, ispred Decathlona, sakupljaju se namirnice i ostale potrepštine za potresom pogođena područja. Trebaju ‘klasične stvari’ koje mogu stajati – brašno, ulje, tjestenina, konzerve, germe, boce vode itd. Prikupljeti materijal slat ćese u Crveni križ u Glini.

Suhu hranu, osnovne životne potrepštine, deke i toplu odjeću možete odnijeti i u Lučko. Adresa je Borovnik 4 , a donacije se primaju tijekom cijelog dana uz prethodnu najavu na broj 091 2299 006 (Ana Todorić).

U Facebook grupi Zakaj volim Rudeš organizirana je akcija prikupljanja deka, zimskih jakni i vode.

U srijedu 30.12. od 9 sati donaciju možete ostaviti i na adresi Rudeška cesta 71 u prostoru KK Dinamo, a volonteri posebno napominju da im trebaju baterijske lampe i baterije.

Hrvatski crveni križ izdao je upute za donacije i pomoć. Građani se mogu obratiti u najbliže društvo Crvenog križa za donaciju, lista potrepština objavljena je na njihovoj web stranici kao i broj računa na koji se mogu uplatiti novci.

Gradska četvrt Pleso, Velika Gorica je objavila kako u domu GČ Pleso Šandora Breščenskog 18 od 18 do 20 sati možete donijeti pomoć koja se prikuplja za Petrinju. Potrebna je isključivo nekvarljiva hrana, piće i eventualno pekarski proizvodi.

Donacije se primaju i na ovim adresama:

Rudolfa Matza 12 Novi Jelkovec (kontakt 091 5361 951)

Izidora Poljaka 6, Sesvete (kontakt 098 9461 951)

Aleja Antuna Augustinčića 18, Ravnice (kontakt 099 4222 023)

Kamenarka 2, Dugave (kontakt 091 5361 951)

Također na Facebook stranici Antene Zagreb možete pronaći informacije o smještaju za pomoć stradalima.


Current track

Title

Artist