Novi “Urban&4” premijerno na Anteni!

Written by on 22/03/2018

Kuća sjećanja novi je singl grupe Urban&4, kojom je, na neki način, zvukom, izražena počast velikim autorima i glazbenicima. Pjesma je premijerno u radijski eter puštena na Anteni Zagreb!

Bend je pjesmu, gotovo u cijelosti snimio uživo, onako kako to rade svirajući na koncertu. Pjesma je snimljena u RSL studiju u Novom Mestu. Nikša Bratoš se odazvao pozivu i pridružio se bendu, kao aranžer, u ovoj, novoj, glazbenoj avanturi.

Tekst Kuće sjećanja govori o uvijek uzaludnom pokušaju da pobjegnemo od prošlosti, osobne ili kolektivne; o tome kako je svaki korak koji u životu učinimo podjednako važan i da tek kada prihvatimo prošlost kao nešto što se ne može izbjeći, a ni promijeniti, tek tada, možemo očekivati i graditi bolju budućnost.

Video spot za pjesmu Kuća sjećanja, autorski zajednički potpisuju Milica Czerny Urban i Damir Urban. Nina Sabo, talentirana riječka glumica, i Damir Urban, kao jedini akteri spota, utjelovljuju istovremeno lik prošlosti, ali i ocrtavaju osobe koje nikako ne mogu prošlosti uteći.

Nova pjesma stigla je uoči rasprodanog koncerata grupe Urban&4 u Zagrebu. U četvrtak, 22. ožujka, nastupit će u zagrebačkom klubu Sax! (ulaznice su rasprodane u svega nekoliko sati), a dan poslije, 23. ožujka u riječkom Pogonu kulture.


Current track

Title

Artist