Post Malone se kreće prema rijetkom postignuću za Grammyje

Written by on 07/04/2020

Post Maloneov “Circles” se nalazi na top 10 pozicijama glazbenih ljestvica od svog izlaska do danas – 31 tjedan za redom. Ako ostane još dva tjedna, Post će izjednačiti svjetski rekord u toj kategoriji. Osim golemog komercijalnog uspjeha, “Circles” se smatra jednom od najboljih singlova prošle godine, tako da je teško zamisliti da će izostati nominacija za pjesmu godine na sljedećim Grammyjima.

Ovo će biti treća godina zaredom da je Post nominiran u toj kategoriji. Prije dvije godine nominiran je za “Rockstar”, a prošle je godine nominiran za „Sunflower“, njegovu suradnju sa Swae Leejem. Post bi bio prvi umjetnik koji je postigao nominacije za tri uzastopne godine od kada je Steve Winwood dobio tri nominacije od 1986 .-88. Englez je osvojio nagradu 1986. za “Higher Love”, a sljedeće dvije godine ponovno je nominiran s “Back in the High Life Again” i “Roll With It”. “

U cijeloj povijesti Grammyja, samo su još dva umjetnika tri godine zaredom dobila rekord nominacija za godinu. Roberta Flack pobijedila je u kategoriji s dva klasika, “The First Time I Ever Saw Your Face” (1972) i “Killing Me Softly With This Song” (1973), a nominirana je za “Feel Like Makin’ Love ”(1974).

Frank Sinatra nominiran je za “Witchcraft” (1958), “High Hopes” (1959), “Nice ‘N’ Easy” (1960) i “The Second Time Around” (1961). To ga čini jedinim izvođačem koji je u povijesti Grammyja dobio četiri uzastopne nominacije za pjesmu godine. Legendarni pjevač nije dobio nagradu ni za jedan od tih singlova; napokon je kući ponio nagradu za raskošni “Strangers in the Night” (1966).

Post Malone bio bi daleko najmlađi umjetnik u povijesti Grammyja s ovim postignućem. Kad se ove godine objave nominacije, imat će 25 godina. Winwood je imao 40 godina kada je primio svoju treću nominaciju, Flack je imala 37, a Sinatra 45 godina.

“Circles” je objavljen 30. kolovoza 2019. pa se možda pitate da li ispunjava uvjete za nominaciju. Ovogodišnje razdoblje za prihvatljive nominacije je ipak počelo 1. rujna 2019. Prema Akademiji, singlovi ispunjavaju uvjete za pjesmu godine ako su objavljeni u tekućoj ili prethodnoj godini, pod pretpostavkom da ispunjavaju dva uvjeta: Ne smiju prethodno biti upisani u proces Grammyja i ne smiju se pojaviti na albumu koji je osvojio Grammy. “Circles” ispunjava oba uvjeta.

Hoće li se Post pridružiti moćnoj Grammy četvorci s Winwoodom, Flackom i Sinatrom? Saznat ćemo kad se 63. nominacije za Gramy objave kasnije ove godine. Akademija za snimanje nije objavila točan datum, ali to će biti blizu 20. studenog, datuma prošlogodišnjih najava.


Current track

Title

Artist