Službena stranica i telefonski broj Vlade za informacije o koronavirusu

Written by on 19/03/2020

Ministarstvo zdravstva je lansiralo službenu web stranicu i telefonski broj na kojima građani mogu dobiti službene informacije o epidemiji koronavirusa.

Na stranici https://www.koronavirus.hr/ se mogu pronaći sve pravodobne i točne informacije o virusu i stanju u Hrvatskoj. Stranica sadrži i upute za postupanje, vladine mjere za suzbijanje koronavirusa, najčešća pitanja i odgovore i najčešće mitove i istine o virusu.

Na telefonskom broju 113 građani mogu dobiti sve informacije vezano uz koronavirus, a na njihove upite će svakodnevno odgovarati epidemiolozi i drugi stručnjaci.

Ministarstvo zdravstva poziva sve građane da se pridržavaju svih dosad donesenih mjera jer odgovornim ponašanjem može se smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Posebno se apelira da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19. Hrvatski crveni križ će koordinirati aktivnosti dostave temeljnih namirnica i lijekova osobama starije životne dobi.


Current track

Title

Artist