U utorak besplatno u Muzej vlakića Backo Mini Express

Written by on 21/05/2020

Muzej vlakića Backo Mini Express, peta najveća maketa željeznice Europe, od utorka 26. svibnja iznova otvara svoja vrata za posjetitelje. Tim povodom svi posjetitelji će na prvi dan otvorenja, od 10 do 18 sati, dobiti besplatan ulaz.

VIŠE O MUZEJU: Muzej vlakića Backo Mini Express plod je četverogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, te projekt koji je gotovo 85 posto hrvatski proizvod i inovativnih rješenja. Maketa se sastoji od 1.500 metara tračnica kojima prometuje 150 vlakova na više od 350 četvornih metara muzejskog eksponatskog prostora. Baš kao i u stvarnom svijetu, maketom se iznova kreću, uz vlakove, brojni mini automobili, autobusi, kamioni, ali i pješaci koje pokreće indukcijska struja, što imaju samo još dvije makete u Europi. Najpopularniji sadržaj na maketi je Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom.

Muzej vlakića posebne sadržaje nudi i za male najmlađe posjetitelje, koji mogu samostalno voziti vlakove i njima upravljati na dvije posebno postavljene sadržajne cjeline.


Current track

Title

Artist