Virtualni pogled u Australiju u Zoološkom vrtu

Written by on 30/04/2020

Budući da se zbog epidemioloških mjera ove godine u Zoološkom vrtu grada Zagreba ne može organizirati Dan Australije, svima koji žele doznati više o tom dalekom kontinentu, preporučuje se da u subotu putem interneta prate Facebook događaj Virtualna Australija u Zoološkom vrtu grada Zagreba. U suradnji s Vrtom osmislilo ga je Veleposlanstvo Australije.

Jedinstvena virtualna pustolovina počinje u 9, a završava u 17 sati. Na svaki puni sat pratitelje očekuje drugi sadržaj.

Sve počinje virtualnom šetnjom Vrtom u Maksimiru, a nastavlja se u 10 sati virtualnim posjetom utočištu za divlje životinje Long Pine Koala Sanctuary u blizini Brisbanea. Zahvaljujući kamerama i internetu svi će zainteresirani moći upoznati to utočište staro gotovo kao Zoološki vrt grada Zagreba. Osnovano je 1927. godine kako bi se pomoglo spašavanju bolesnih i ozlijeđenih koala te njihovih mladunaca bez majke. Tada se tom čudesnom vrstom životinja trgovalo zbog krzna. Danas utočište spašava i druge životinje koje nastanjuju australsku divljinu.

Kako je brinuti se o koalama, u 16 će sati otkriti timaritelj iz utočišta Healesville iz istoimenog australskog mjesta.

Tijekom dana posjetitelji Virtualne Australije moći će upoznati još neke životinje s najmanjeg kontinenta na svijetu. Bit će riječi o valabijima, emuima, crnim labudima i kukaburama. U Matildinoj kuhinji predstavit će se nekoliko australskih recepata, a učenike od prvog do šestog razreda potaknut će se da sudjeluju u likovnom natječaju.

Kangaroo enjoys in empty ZagrebÕs Zoo during the 50th anniversary of World Earth Day in Zagreb, 22 April 2020. The wild animals enjoy without visitors in ZagrebÕs Zoo during the lockdown many activities caused by Coronavirus COVID-19. EPA-EFE ANTONIO BAT

Current track

Title

Artist