George Ezra dao pjesme za online fitness lekcije i donira naknade zdravstvu

Written by on 01/04/2020

George je besplatno ustupio svoje pjesme za online satove tjelesnog odgoja Joea Wicksa i donira prihode od autorski prava direktno u britansko zdravstvo.

Wicks, koji je poznat i kao Body Coach, trenutno svakodnevno streama uživo nastavu fitnesa, jer školska djeca ostaju kod kuće zbog pandemije koronavirusa. Njegove snimke svaki dan pogleda više od milijun ljudi. Tijekom jučerašnjeg izdanja Wicks je rekao svojim gledateljima da se suočio s poteškoćama u osiguravanju korištenja svoje najdraže glazbe u videima.

Igrom slučaja, Georgeova majka, koja je učiteljica u osnovnoj školi, je tada sudjelovala u vježbi sa svojim učenicima. Kontaktirala je svog sina, a on se odmah odrekao od plaćanja kako bi omogućio upotrebu njegovih pjesama. Tako se najnoviji sat fitnessa odvio uz Ezrin “Shotgun” i “Heaven”. Tijekom “Heavena” Wicks je pozvao svoje učenike da “30 sekundi samo plešu” na pjesmu.

Ezra se na cijelu priču osvrnuo na Instagramu: “Dakle, jučer me mama nazvala tijekom stanke za ručak. Ona je učiteljica u osnovnoj školi i svakog jutra vježbaju s Joeom. Joe je spomenuo da je žalosno što nema glazbe tijekom nastave, ali zbog autorskih prava ne može koristiti pjesme u pozadini. Mama je predložila da Joeu i klincima ponudim svoje pjesme na korištenje. Stupio sam u kontakt s Joeom i to smo rješili. Najslađe je što svi honorari od korištenih pjesama idu izravno u NHS! Želim zahvaliti Joeu što je fitnes trener za svijet kroz sve ovo i još veće hvala mojoj nevjerojatnoj mami i svim ostalim učiteljima u zemlji za sve što rade. Ljudi, označite učitelja i dajte im do znanja da ih volimo.”

View this post on Instagram

So, yesterday my mum rang me on her lunch break. She's a teacher at a primary school and each morning her and the kids are tuning in for PE with Joe. Joe mentioned that it was a shame that there was no music on during the classes but because of copyright issues he couldn't use songs in the background. My mum suggested I offer Joe and the kids my songs to use. I got in touch with Joe and we made it happen 💪 the coolest thing is that all royalties made from the songs being used are going directly to the NHS! 💙 I'd like to say a huge thank you to Joe for being the worlds fitness coach throughout all of this and an even bigger thank you to my amazing mum and all the other incredible teachers up and down the country for everything they're doing 💙 Guys, tag a teacher and let them know we love them 💙 have a great day x @thebodycoach

A post shared by George Ezra (@george_ezra) on


Current track

Title

Artist