Stari mobitel stoji ti u ladici? Doniraj ga!

Written by on 17/12/2020

Humanitarna akcija #ObiteljNaDar poziva sve Zagrepčane da doniraju svoje stare, ali funkcionalne smartphone uređaje pacijentima COVID odjela KB Dubrava. Pacijentima je to jedina prilika da za blagdane vide svoju obitelj putem video poziva jer više od 50 posto njih su osobe starije životne dobi bez mobitela novije generacije.

Građani se pozivaju da svoje uređaje doniraju na jednu od dviju mogućih lokacija: trijažni kontejner bolnice Sveti Duh (radnim danom od 9-17h) ili u prostorima zaklade Hrvatska kuća srca na adresi Ilica 5/II (prolaz Oktogon). Oni koji nisu u mogućnosti osobno doći na lokaciju prikupljanja mogu se javiti e-mailom na adresu obiteljnadar@gmail.com te s volonterom dogovoriti točku preuzimanja uređaja (unutar Grada Zagreba), u skladu s epidemiološkim mjerama!

Donirani uređaj mora moći uspostaviti kvalitetan video poziv – imati funkcionalnu kameru, mikrofon i moguće spajanje na Wi-Fi mrežu; treba biti čist, bez velikih oštećenja posebice na ekranu, napunjen i spremljen u kutiju ili vrećicu s odgovarajućim punjačem ako ga ima (ukoliko se radi o specifičnom utoru za punjenje potom je još važnije uz uređaj priložiti punjač).

Ovim putem pozivaju se i svi poslovni subjekti, telekomunikacijske kompanije te tvrtke koje se bave prodajom IT opreme, da se priključe akciji u skladu sa svojim mogućnostima.

Ovu akciju su osmislile i organizirale naša kolegica i voditeljica Mirna Savić i dr. Sonja Krofak (intenzivistica pri KB „Sveti Duh“ na ispomoći u KB Dubrava) uz potporu udruge StEPP, studenata medicine te uz podršku i veliku pomoć Hrvatske liječničke komore i Kliničke bolnice Dubrava.
U sklopu humanitarne akcije #ObiteljNaDar naši će volonteri dobiti pristup COVID odjelima KB Dubrava i kroz uspostavu video poziva se pobrinuti da svaki pacijent koji želi – može ugledati lice i čuti glas svojih najmilijih na Badnjak, Božić i blagdan Svetog Stjepana.

Želiš donirati? Javi se!
E-mail: obiteljnadar@gmail.com


Continue reading

Current track

Title

Artist