Novi opasan trend mladih roditelja – “Shareting”

Written by on 24/05/2018

“Sharenting” je novi fenomen koji označava roditeljsko zatrpavanje društvenih mreža fotografijama klinaca, a za kojeg stručnjaci smatraju kako će u bližoj budućnosti biti uzrok krađa identiteta i prijevara mladih ljudi.

Budući da su roditelji uvijek jako ponosni na svoju djecu, onda to cijelom svijetu žele i pokazati na načine koji su prije bili isključivo sadržaj privatnih foto albuma. Trend su uglavnom prihvatile mame, a neke su toliko dobro svladale fotografiranje, da ih proizvođači dječjih proizvoda plaćaju reklamiranje.

Prije tri godine jedna majka, korisnica instagrama, ostala je u šoku shvativši da na drugom profilu nepoznata žena objavljuje slike njene bebe i svima priča kako je djevojčica zapravo njena.

Instagram pojava dobila je naziv “Baby role-play”, a događa se roditeljima koji imaju mnogo nepoznatih pratioca. Lažne profile nije ni lako prijaviti i ugasiti, jer roditelji moraju dokazati kako su upravo oni zaista roditelji tog djeteta.

Osim gomile intimnih obiteljskih fotografija, roditelji na društvenim mrežama čestitanjem rođendana svojoj djeci također otkrivaju datume i godine rođenja, dijele informacije o prijateljima, imenima kućnih ljubimaca pa čak i kućnim adresama…

Podsjećamo da će krajem ovog tjedna na snagu stupiti nova Opća uredba o zaštiti osobnih podataka koja bi korisnicima trebala jamčiti ipak veću zaštitu i privatnost.


Current track

Title

Artist